Herhaalservice

 

U kunt u herhaalmedicatie op de volgende twee manieren aanvragen:

  1. De herhaalservice van uw apotheek
  2. Online herhaalservice


1. Herhaalservice: nieuw bij uw apotheek
Als u gebruik maakt van onze Herhaalservice gaan wij uw vaste medicatie elke drie maanden voor u klaar maken, zonder dat u iets hoeft te doen. Dit gaat in samenwerking met uw huisarts. Gebruikt u twee of méér geneesmiddelen chronisch en continu? Dan is deze service erg handig voor u. U hoeft géén herhaalrecepten meer aan te vragen bij uw (huis)arts en u hoeft minder vaak naar de apotheek.

Hoe start u met de herhaalservice?
U krijgt in de apotheek een overzicht mee met de medicatie die u gebruikt. U telt thuis hoe veel u nog heeft van uw geneesmiddelen en noteert dit op dit overzicht. Wilt u hierbij óók de datum van tellen noteren?  Vervolgens vullen we alle medicatie aan zodat alles gelijk loopt op het moment dat de herhaalservice start. Mocht u behoefte hebben aan hulp bij het tellen van de geneesmiddelen, dan kunt u een afspraak maken in de apotheek.

Uiterlijk een week voor u nieuwe medicatie nodig heeft, krijgt u bericht via e-mail met daarin de datum waarop uw medicatie klaar staat. Heeft u geen e-mail, dan ontvangt u een bericht per post. U kunt uw medicatie vervolgens komen halen, of wij leggen deze klaar in de afhaalkluisjes bij de ingang van uw apotheek. Op verzoek kan uw medicatie ook worden bezorgd.

Aanvragen van overige producten
In de Herhaalservice worden alle geneesmiddelen opgenomen met een vast gebruik. Dit geldt ook voor verbandmiddelen en incontinentie-materiaal.

Geneesmiddelen met een wisselend gebruik kunnen niet worden opgenomen in de herhaalservice. Wij weten immers niet wanneer deze medicatie op is. Dus bijvoorbeeld crèmes, oogdruppels en tabletten die u af en toe gebruikt kunnen er niet in de herhaalservice.

U kunt ons per e-mail of telefoon vragen om deze medicatie bij uw vaste geneesmiddelen te voegen wanneer u ze nodig heeft.

Wijzigingen in het gebruik
Gaat u méér of minder van een medicijn gebruiken? Stuur ons dan een e-mail of bel ons om dit door te geven. Wij passen dan de hoeveelheid voor u aan. Vermeld a.u.b. uw naam en geboortedatum als u een e-mail stuurt.

Recepten
Gaat u starten met nieuwe medicatie, of wordt u ontslagen uit het ziekenhuis? Vraag uw huisarts of specialist om recepten voor nieuwe of gewijzigde medicatie altijd door te sturen naar uw eigen apotheek. Uw medicatie blijft dan in vertrouwde handen en wij kunnen de Herhaalservice voor u blijven garanderen.

Aanmelden
Aanmelden voor de Herhaalservice kan via het formulier in de apotheek, of door een e-mail te sturen. Wilt u bij het mailen altijd uw naam en geboortedatum vermelden?

 

2. Persoonlijke account aanmaken

U dient zich hiervoor aan te melden via onderstaande link. Na aanmelding moet uw account nog geverifieerd worden door de apotheek (dit in verband met de privacywetgeving). Daarna kunt u met uw gebruikersnaam (uw e-mailadres) en wachtwoord uw herhaalrecepten voor uw medicijnen aanvinken en aanvragen.

Hoe werkt het?

  • Het grootste voordeel is gemak; met de gratis herhaalservice is wachten bij de huisarts of de apotheek is er niet meer bij.
  • Uw bestelling voor (herhaal-) medicatie wordt door Apotheek Zwaaiplein in behandeling genomen.
  • U heeft ook geen omkijken meer naar declaraties. Deze dienen wij voor u in bij uw zorgverzekeraar.
  • De herhaalservice is een gratis service!

Klik hier om u aan te melden voor de online herhaalservice